ceea: curs d’educació emocional aplicada Estadi 1, 2, 3, 4 i 5.

ceea: Mètode La Granja, reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya:

Un curs pràctic de 30/40 hores, en format OUTDOOR TRAINING, el tipus de formació més potent que existeix per l’alt impacte que genera. Un curs diferent, pràctic i vivencial on obtindràs recursos i eines pràctiques per utilitzar a classe, amb els teus alumnes, amb les teves famílies, amb els teus fills i amb els teus companys de feina.

Una formació perquè se sentin capaços d’introduir l’educació emocional a l’escola, amb cavalls de doma natural, activitats de natura i aventura, i amb el MÈTODE LA GRANJA, amb resultats científicament demostrats.

NOVETAT: Aquest curs es pot adaptar al format ONLINE (en directe) si és contractat per una entitat o organització, i cal demanar pressupost.

Seguim el Programa d’Evolució del Talent dels nostres educadors emocionals, completant les 5 Etapes. Proposem convocatòria de l’etapa 1, 2, 3 i 4 d’EDUCADOR EMOCIONAL. És imprescindible que l’Estadi 4 hagi fet l’Estadi 3. Que l’Estadi 3 hagi fet l’Estadi 2 i que l’Estadi 2 hagi fet l’Estadi 1.

NOVES DATES:

Setmana Santa

DATES ESTADI 1: 30 hores: Del 25 al 28 de març (4 dies de 9h a 17:30h, amb una hora per dinar).

DATES ESTADI 3: 40 hores: Del 24 al 28 de març (5 dies de 9h a 18h, amb una hora per dinar. Atenció: S’inicia diumenge!).

Estiu 2024

DATES ESTADI 1: 30 hores: de l’1 al 5 de juliol en horari de 9:00 a 16:00 (1 hora per dinar, dinar no inclòs)*.
DATES ESTADI 2: 30 hores: del 8 al 12 de juliol en horari de 9:00 a 16:00 (1 hora per dinar, dinar no inclòs)*.
DATES ESTADI 3: 40 hores: del 15 de juliol al 29 de juliol en horari de 9:00 a 18:00 (1 hora per dinar, dinar no inclòs)*.
DATES ESTADI 4: 40 hores: Del 5 al 9 d’agost en horari de 9h a 18h (1 hora per dinar, dinar no inclòs)*: En Català i Anglès!

DATES ESTADI 5: Pròximament. Escriu-nos i t’informem!

*Inscripcions obertes

CEEA Estadi 1 en ANGLÈS: Pròximament. Escriu-nos!

LLOC: a La Granja Escola de Sta Maria de Palautordera. Tren a 300 m (estació Palautordera, a 45 minuts de BCN).

PREU PER ESTADI:  400€ Estadi 1 o 2 / 520€ Estadi 3, 4 o 5.

Inclou: reconeixement de la formació pel Departament Ensenyament i diploma d’acreditació d’Estadi per la Granja

 • Necessites allotjament? Consulta’ns sobre l’Hostalet de La Granja!
 • Tenim servei de cuina per tots els assistents al CEEA.

Si vol rebre més informació o vols inscriure’t OMPLE EL FORMULARI que trobaràs a continuació.

També pots contactar amb l’Olga: olga@lagranjatc.com o al telèfon 93 848 11 25.

objectius

 • Conèixer i desenvolupar les competències emocionals del Marc Teòric de Rafael Bisquerra (Bisquerra i Pérez 2007) en què se sustenta la formació en intel·ligència emocional de La Granja.
 • Conèixer i desenvolupar les competències necessàries per aplicar el Mètode La Granja per fer dinàmiques a l’aula.
 • Conèixer el Pla Formatiu Sistèmic d’Educació Emocional per a escoles, dissenyat per a C.Gutiérrez.
 • Aprofundir en l’autoconeixement.
 • Entrenar la capacitat de mirar i veure amb nens i joves durant el curs.
 • Entrenar el lideratge, la mentoria, el treball en equip, l’art de fer preguntes, donar i rebre feedback, el poder dels contes i les metàfores entre d’altres competències i/o habilitats.
 • Conéixer el cervell reptilià. Entendre la por i la queixa, els rols víctima vs. responsable, l’empatia vs la simpatia i els límits.
 • Desenvolupar les habilitats necessàries per dur a la pràctica el tractament adequat en situacions de conflicte, tant internes com a externes.

CONTINGUT ESTADI 1:

Presentarem La Granja coneixent els seus antecedents, facilitadors i plantejament pedagògic des d’una perspectiva tècnica, així com la Metodologia i els seus orígens per conèixer en profunditat l’enfocament que apliquem per entrenar les competències emocionals segons el model del Rafael Bisquerra.

Blocs teòrics dinamitzats:

1. Univers d’Emocions: Ens centrarem a comprendre el marc conceptual de les Emocions descrit per Rafael Bisquerra i les seues implicacions pràctiques a l’hora de dinamitzar-lo en grup.

2. Mannequin Challenge i el cervell trienni: En aquesta sessió utilitzarem la metàfora del cervell trienni per conèixer el nostre cervell i la seva evolució. També ens endinsarem a comprendre el nostre món emocional a partir de jugar amb les emocions bàsiques a la dinàmica Mannequin Challenge.

3. Empatia, por i comunicació: En aquesta sessió aprofundirem en què és l’empatia, quin és i el missatge que ens porta la por, i repassarem els diferents estils de comunicació i matisos que cal tenir en compte quan interactuem.

4. L’art de fer preguntes: En aquesta sessió practicarem la formulació de preguntes que ens ajudin a prendre consciència del nostre desenvolupament tal com recull el Mètode La Granja i ajudar els altres també al seu desenvolupament.

5. Creences positives i com fomentar-les: En aquesta sessió definirem una mentalitat positiva i sana, i prendrem consciència dels pensaments automàtics que funcionen a la nostra ment.

Blocs d’entrenament competencial:

1. Observació de Camp: Acompanyarem un grup de nens per observar la facilitació del Mètode Granja per comprendre millor la pràctica concreta del nostre enfocament. Després posarem en comú les nostres observacions en sessió de feedback grupal.
2. Lideratge amb el cavall: Realitzant aquesta Activitat La Granja entrenarem les nostres habilitats de lideratge i connexió emocional.
3. El camí de la vida: En fer aquesta activitat introspectiva La Granja entrenarem la nostra consciència emocional, així com la nostra autonomia emocional, afavorint l’autoconeixement dels participants.
4. El Circuit de l’Equilibri: En realitzar aquesta Activitat La Granja entrenarem el nostre treball en equip i la consciència del nostre equilibri a la vida.
5. Bany de bosc: En aquesta Activitat de La Granja, ens endinsarem al bosc i comprendrem tots els diferents beneficis que ens aporta passar temps en el nostre context original, la natura.
6. Missió possible: Realitzant aquesta activitat lúdica La Granja entrenarem el nostre treball en equip.
7. Creant una Activitat Emocional: En aquest darrer repte, crearem en grups una activitat emocional com les viscudes durant el curs, i la lliurarem per rebre feedback.
8. Feedback Final: En aquesta sessió final compartirem els nostres principals aprenentatges i percepcions obtingudes al llarg de les 30 hores de curs.

CONTINGUT ESTADI 2:

Blocs teòrics dinamitzats:

1. Bloc d’Autoestima: En aquest bloc abordarem el concepte d’autoestima, l’autoestima sana i què la fa “disminuir” o “augmentar”, i participarem en una dinàmica que ens ajudarà a experimentar la teoria que la sustenta.
2. Bloc Confiança VS Desconfiança: Confiança en un mateix, en els altres i la importància de la influència sistèmica. Què cal per generar aquesta confiança? Què la pot obstaculitzar? Participarem en una dinàmica que ens ajudarà a experimentar la teoria al darrere.
3. Bloc de Comunicació Positiva: Paraules limitants, vocabulari feridor, fórmules i estructures positives. En aquest bloc, prendrem consciència sobre l’ús del llenguatge i totes les possibilitats que comporta.
4. Comunicació no verbal amb els cavalls: Gràcies a una activitat interactiva amb els cavalls tindrem en compte diferents signes de comunicació que podem fer servir per arribar a comprendre i connectar amb els altres.
5. Bloc de l’art de fer preguntes: Continuarem cultivant entre tots l’art de fer preguntes, mirant de cercar preguntes poderoses que ens ajudin a créixer i desenvolupar-nos com a éssers humans.
6. El bloc del respecte: Què és el respecte? Com fomentar-ho? Per què és tan important? Què ÉS i què NO ÉS respecte? Quins límits són difusos a la nostra societat moderna? Amenaces i potencialitats? Participarem en una dinàmica que ens ajudarà a experimentar la teoria al darrere.
7. La queixa com a bloqueig tòxic de la comunicació: Per què ens queixem tant a les nostres societats? Quines necessitats amaga? Quines opcions tenim per canalitzar-la de manera més constructiva? Participarem en una dinàmica que ens ajudarà a experimentar la teoria al darrere.
8.  Bloc El goig d’aprendre: Com funciona el procés d?aprenentatge? Quin és el vincle amb la curiositat? Per què és millor aprendre a partir duna activitat activa i exercici físic? Què diu la Neurociència sobre tot això? Participarem en una dinàmica que ens ajudarà a experimentar la teoria al darrere.
9. Bloc de canalització de la ira: En aquest bloc practicarem diferents maneres de canalitzar la ira en funció de la intensitat i la situació a què ens enfrontem. Entrenarem el nostre instint d´agressivitat més humà en un entorn segur.

Blocs d’entrenament competencial

1. Feedback matinal: Rebrem feedback com a primer exercici del matí per rebre més informació per canalitzar el nostre procés de creixement personal i professional com a educadors emocionals.
2. Pràctica d´observació: Gràcies a l´observació in situ buscarem exemples reals dels conceptes teòrics treballats. Seguirà un feedback grupal sobre tot allò observat.
3. Temps de creació: Activitats d’Entrenament Emocional (AEE): Entrenarem la nostra creativitat i perícia en la creació de noves dinàmiques d’educació emocional per poder-les provar.
4. Sessió Aprenentatge: Aplicarem la dinàmica que hem creat i rebrem feedback per integrar-la i millorar com a dinamitzadors d’activitats emocionals.
5. Tancament de la jornada: En aquest darrer bloc del dia ens centrarem a expressar de forma creativa els principals aprenentatges del dia, entrenant La nostra capacitat creadora i artística.

dirigit a:

Diplomats i llicenciats, professors dinfantil, primària i secundària, psicòlegs, psicopedagogs, educadors socials i altres professionals del desenvolupament infantil i juvenil, així com professors universitaris, pares, mares i educadors.

Què m’emporto?

És obligatori emplenar els camps marcats amb un asterisc (*).


  Menú