L’ESSÈNCIA DE L’AUTOESTIMA

AUTOESTIMA – AUTOCONCEPTE – SEGURETAT – CONFIANÇA

L’objectiu és potenciar l’autoconeixement, millorant així la nostra autoestima. Amb la metàfora dels 4 elements: Aigua, Foc, Terra i Aire, prendrem consciència de la nostra essència i de com incideix en la manera de relacionar-nos amb els altres.

2ON I 3ER CICLE DE PRIMÀRIA I ESO

Activitats:

L’AIGUA

L’element aigua s’associa als sentiments, les emocions, la purificació. Per construir-nos cal gestionar el nostre univers emocional, aprenent eines i habilitats que permetin una construcció sòlida.

  • Naveguem en equip: Aquesta activitat serveix per fer conscient com realment treballem en equip, i com responem en situacions de risc i pressió. La barca és una metàfora de la vida. Si en un grup, sigui una família, una classe o un grup d’amics, no es treballa en equip, al final la barca s’enfonsarà. Les barques són inestables (com la vida), i cal posar l’atenció i totes les nostres habilitats al servei de l’equip. En aquest taller s’entrena les competències de la consciència i l’autocontrol emocional, i l’habilitat del treball en equip, l’estratègia, el lideratge i la comunicació positiva.
  • Animals: Visitem els animals de La Granja, i amb aquesta activitat treballem l’empatia, convidant a la canalla a imaginar-se com seria viure com un d’aquests animals i posant-se en la seva pell.

 

  • Teixint noves relacions: Aquesta activitat té com a objectiu potenciar l’empatia i de pas ens dona l’oportunitat de revisar, reestructurar i refermar els lligams que ens uneixen.

EL FOC

L’element foc s’associa a l’acció, la força vital, construir i destruir. Si disposem d’espai, és moment de passar a l’acció i construir allò que volem de nosaltres. Construir-nos com qui realment volem ser.

  • Indiana Jones: Circuit de la Confiança. En aquesta activitat s’entrenen dues habilitats, la confiança i la responsabilitat, i això ens permetrà prendre consciència de com afrontem els reptes i les decisions personals.

LA TERRA

L’element terra s’associa a l’estructura, les arrels, els valors. Cal dotar el que volem construir (a nosaltres mateixos) d’una base sòlida, de fonaments, de sentit.

  • Bany de bosc: En aquesta activitat viurem el bosc amb els sentits: l’olfacte, el tacte, la vista i l’oïda ens seran imprescindibles per formar part del bosc.

L’AIRE

L’element aire s’associa al canvi, l’expansió, el creixement. Per créixer necessitem espai, mobilitat, llibertat d’acció. Aquest espai només es pot crear si acceptem el canvi i som prou valents per deixar enrere el que ja no ens cal.

  • El laberint de l’ansietat i l’estrès: Entendre quina és la diferència entre estrès i situació estressant i tenir ansietat o patir un atac d’ansietat. La diferència ens permetrà gestionar l’ansietat de manera sostenible i positiva: això és, deixar de pensar en el passat resolt de forma no adaptativa i no funcional, ja que genera tristesa, impotència, frustració, ràbia, etc. i deixar de pensar en el futur que genera incertesa i ansietat. Per gestionar el dia a dia de forma adaptativa i funcional cal mantenir la ment al present.
  • Mannequin Challenge: Amb aquesta activitat, busquem que els nens puguin jugar a interpretar les emocions, per donar un espai de lúdic des del que reflexionin sobre la utilitat de les emocions, i com tot i algunes ser desagradables (curiosa manera d’estimar-nos) només volen que estiguem bé.

ACTIVITATS NOCTURNES

  • Trekking nocturn: Aquesta activitat està plantejada per treballar les habilitats necessàries per a fer front a una de les pors més recurrents i ancestrals: la por a la foscor. La superació de pors es complementa, a més, amb el treball cooperatiu, ja que el repte convida al treball d’equip i la cohesió. En aquest taller s’entrena les competències de la consciència i l’autocontrol emocional, i l’habilitat de la superació de pors.
  • Festa Disco: En aquesta activitat aprofitem per desprendre’ns de càrregues i deixar-nos anar, els que ens permetrà desinhibir-nos. La música i el ball afavoreixen la cohesió, el sentit de pertinença, genera endorfines i produeix l’emoció de l’alegria. L’actitud espontània ofereix a més l’oportunitat d’expressar de manera natural allò que portem a dins. En aquest taller s’entrena la desinhibició.

(Us recomanem que per poder gaudir d’aquesta activitat, porteu el vostre USB amb la música que més us agradi).

  • Trobo la meva essència: Activitat de cloenda.

Aquest programa es pot adaptar a 2 dies/1 nit.

Menú