emocionatour cicle de conferències

III cicle de conferències d’educació emocional per catalunya i espanya (llista d’espera: formulari a baix de tot)

L’EMOcionaTOUR és un cicle de conferències gratuït i exclusiu per a professionals del món educatiu, que pretén fer arribar l’educació emocional a tots els racons de Catalunya, i en aquest 3er any, a Espanya també. El primer EMOcionaTOUR (abans EMOTOUR) va ser un èxit aclaparador, quasi 1.000 mestres es van inscriure a les 7 conferències que vam fer arreu Catalunya, el segon any quasi 2.000 professionals de l’educació van assistir a les de Catalunya i Andorra. I la previsió per aquest 2020 són encara més grans, afegint Madrid, Sevilla, Zaragoza i Palma a la ruta.

Durant aquests anys hem comptat amb la participació de professionals i experts de la talla d’Eva Bach, Jordi Amenós, Laia Casas, Cristina Gutiérrez, Núria Sánchez i Montse Jiménez, éssent “La Granja, Ability Training Center” – Granja Escola de Sta Maria de Palautordera – l’organitzadora i promotora de l’event. I aquest curs 2019-20, EDUCAIXA s’afegeix com a co-organitzadora del Cicle.

ELS PONENTS que repeteixen per 3er any són EVA BACH, pedagoga i escriptora, JORDI AMENÓS, terapeuta i formador en creativitat, i CRISTINA GUTIÉRREZ LESTÓN, educadora emocional i directora de La Granja. I les noves incoporacions seran en DAVID BUENO, doctor en biologia, professor de genètica i expert en Neurociència, en JAVIER CEBREIROS, doctor en comunicació, GEMMA VENTURA, mestre i periodista i l’ARANTXA RIBOT, pedagoga i doctora en Educació.

 dates 2020 (llista d’espera a sota de tot)

 • 21 de gener SEVILLA amb Arantxa Ribot, Javier Cebreiros, Cristina Gutiérrez i Eva Bach  (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina)
 • 22 de gener PALMA DE MALLORCA amb Arantxa Ribot, David Bueno, Cristina Gutiérrez i Eva Bach (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina)
 • 28 de gener BARCELONA amb Arantxa Ribot, Cristina Gutiérrez, Eva Bach i Jordi Amenós (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina)
 • 29 de gener MADRID amb Arantxa Ribot, David Bueno, Cristina Gutiérrez i Eva Bach  (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina)
 • 4 de febrer TARRAGONA amb Arantxa Ribot, Cristina Gutiérrez, Eva Bach i Jordi Amenós (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina)
 • 5 de febrer ZARAGOZA amb Arantxa Ribot, Cristina Gutiérrez, Eva Bach i Jordi Amenós  (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina) 
 • 6 de febrer LLEIDA amb Arantxa Ribot, Cristina Gutiérrez, Eva Bach i Jordi Amenós (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina)
 • 12 de febrer GIRONA amb Arantxa Ribot, Cristina Gutiérrez, Gemma Ventura i Jordi Amenós (ENTRADES JA ESGOTADES, llista d’espera al final de la pàgina)

Totes, excepte la de Girona que serà a l’Espai Caixa, seran a les 18h al Caixa Fòrum de les respectives ciutats.

Inscriu-te i assisteix gratuïtament (recorda que les places s’esgoten de seguida)!!!

reserva ja la teva entrada a EduCaixa

descarrega’t aquí el cartell en pdf i penja’l a la sala de mestres de la teva escola!

emocions. per una educació més humana.

 • #EducarAdolescentsD’avui. Propostes en clau emocional per ser vertaderament influencers.  Eva Bach, Gemma Ventura. Com educar adolescents d’avui perquè sigui més meravellós que desconcertant? Com mirar-los amb més bons ulls? Com comunicar-nos per arribar als seus cors? Quines actualitzacions imprescindibles ens calen per obrir-nos a noves maneres d’entendre la vida, les relacions, l’educació, l’amor, la sexualitat, la felicitat, les tecnologies… i tota una sèrie de temes més que capgiren els nostres plantejaments i ens descol·loquen? Podem teixir vincles que acaronin i esdevenir vertaderament influencers?
 • Històries i vulnerabilitat a l’aula. Jordi Amenós. En aquesta xerrada palaré de la importància de dignificar la vulnerabilitat, tant per alumnes com per mestres, a l’aula. I ho faré parlant la sabiduría dels mites i dels contes. Durant la xerrada obriré reflexions al voltant de la soledad, pantallització o presses que tant en abunden en un món com el nostre.
 • Créixer amb valentia. Cristina Gutiérrez Lestón. La por ha augmentat vertiginosament en els infants i joves, i alhora, la valentia, una de les actituds més valuoses al llarg de la historia de la humanitat, ha disminuït en la mateixa proporció. Quina és la causa? Per què és important tenir valor? Avui dia s’educa als infants en la fortalesa i el coratge? Quines són les conseqüències de tot plegat? Amb reflexions reals de nens i joves que ens ajudaran a entendre com la sobreprotecció destrueix el coratge, i els trucs que els mestres i educadors podem utilitzar per convertir els nostres alumnes en algú valent.
 • Neurociència de les emocions: per què diem que són tan importants en educació? David Bueno. Aprenem allò que ens emociona. O més ben dit, si una cosa ens emociona la integrem amb molta més eficiència. Per què passa això? Què són les emocions per al cervell? En el context de l’educació, són equivalents totes les emocions? Discutirem amb els assistents a l’Emotour perquè la forma com ens relacionem amb els alumnes i com els transmetem el coneixement és decisori per la percepció que tindran d’ells mateixos i del seu entorn, i en conseqüència de les relacions que establiran en la seva vida futura. És la clau de volta de l’educació.
 • Evidències, mites i creences en educació. Arantxa Ribot.
  Ens semblaria inimaginable pujar a un avió que no hagi passat per un període de proves, alhora que ens resultaria impensable anar al metge i que ens receptés un medicament que no ha estat testejat. De manera general en l’àmbit educatiu no tenim el costum d’avaluar aquelles accions que portem a terme. La majoria de vegades prenem decisions educatives acudint a la intuïció, experiència i opinió col·lectiva i, si bé aquestes tres són importants, hauríem de contrastar-les amb l’evidència educativa. Quan estem a l’aula, hi ha grans mites i creences que ens fan prendre decisions poc o gens fonamentades. Això és sobre el que reflexionarem a la ponència, veurem com d’a prop o lluny estan les nostres creences de les evidències pedagògiques.
 • Comunicant-nos bé per educar millor. Javier Cebreiros. Els tipus de comunicació de les persones són diferents, i aquesta ponència se centra en la importància d’entrenar dos hàbits: el de l’observació i el de la bona comunicació personal. Centrada en la importància i influència de les emocions en la nostra manera de comunicar-nos, compartirà recursos pràctics per afrontar de forma més satisfactòria les nostres converses diàries amb el nostre entorn personal i professional més proper.

Si t’has quedat sense entrada, inscriu-te a aquesta LLISTA D’ESPERA a través d’aquest formulari i en el cas de disponibilitat de noves entrades, t’avisarem per ordre d’inscripció. És obligatori emplenar els camps marcats amb un asterisc (*).


  Menú