en què consisteix el mètode?

La Granja, Ability Training Center“, la primera granja escola amb un Mètode d’Educació Emocional registrat i amb resultats demostrats científicament*.

el mètode la granja© un veritable accelerador de competències:

L’objectiu del Mètode és entrenar les competències emocionals dels alumnes, i la forma més potent d’aconseguir-lo és mitjançant les activitats formatives Outdoor a causa del seu alt impacte i la facilitat que té per a emocionar als nens, joves i fins i tot als adults. Darrere de cada dinàmica o activitat hi ha una intenció concreta, la qual cosa ens ajuda a aconseguir l’objectiu proposat. Per a motivar busquem provocar l’emoció de l’alegria, la més motivadora que tenim els humans, utilitzant la proposta de reptes i els estímuls positius de manera contínua. Per a potenciar el Mètode i aconseguir resultats en menys temps, utilitzarem l’alt rendiment gràcies al disseny del programa i l’actitud de concentració en l’aquí i ara dels Educadors Emocionals. L’art de fer preguntes aconsegueix que els alumnes facin conscient l’inconscient, i el feed back els ajuda a ancorar els aprenentatges. La Metàfora permet treballar des de l’inconscient per a omplir de sentit allò que ocorre en l’activitat, i les transferències aconsegueixen que allò après transcendeixi a la seva vida diària, en classe i a casa. Finalment, la naturalesa i els animals ajuden a tranquil·litzar als nens i joves per a baixar-los durant unes hores de l’acceleració del món.
El Mètode s’està provant amb més de 18.000 alumnes anuals des de l’any 2008 i es basa en el marc teòric de les cinc competències emocionals de Rafael Bisquerra (Bisquerra i Pérez 2007) de la Universitat de Barcelona: consciència emocional, regulació emocional, autonomia emocional, competències socials i habilitats per a la vida i el benestar. Els resultats del Mètode La Granja© han estat avaluats i demostrats científicament.

publicació científica del mètode la granja

El nostre estudi “Innovación de educación emocional en el ocio educativo: el Método La Granja” publicat a la Revista de Investigación Educativa, 38(2), 495-513. DOI: http://dx.doi.org/10.6018/rie.405721. Són les autores: Gutiérrez-Lestón, C., Pérez-Escoda, N., Reguant, M. y Eroles, M. (2020).

congressos on s’ha presentat el “mètode la granja”

  • “AIDIPE 2019, XIX Congreso Internacional de Investigación Educativa”. Taller “Educando las emociones desde el aula, para transformar el mundo” (Madrid. 2019)
  • “CINAIC, V Congreso Internacional de sobre aprendizaje, innovación y cooperación”. Presentant el treball “Una experiencia de educación emocional en el campamento urbano de verano de La Granja Escuela: una innovación en el ámbito del ocio educativo”. (Madrid. 2019). Pots veure el VÍDEO de la PRESENTACIÓ AQUÍ
  • Congrés Anual de Neurofibromatosis 2019, presentant els resultats dels estudis del projecte realitzat conjuntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Conferència “¿Cómo desarrollar las competencias emocionales de los niños y jóvenes afectados por NF1?” (resultats BRIEF, CDE i TDAH)
  • XV Jornades d’Educació Emocional. La formació de l’ educador en Educació Emocional. Universitat de Barcelona/ICE. Taller: Formació en Estadis d’educador emocional. L’ experiència de La Granja. (Barcelona 2019)
  • XIV Jornades d’Educació Emocional. Universitat de Barcelona/ICE. Comunicació: Una experiencia d’educació emocional al casal d’estiu de la Granja Escola: Una innovació en l’ àmbit de l’oci educatiu. I el Taller: Educació emocional: de l’ocio educativo a l’ aula. (Barcelona 2018).
  • III, IV, V i VI Congrés CU Henry Dunant. Caixa Fòrum. Barcelona. 2014, 2015, 2016, 2017.

ESTUDI CIENTÍFIC DEl NOSTRE PLA FORMATIU

La Granja ha evaluat els resultats del Programa Formatiu de Desenvolupament del Talent  del seu propi equip, amb el GROP de la Universitat de Barcelona. Utilitza la mateixa metodologia en la formació que fa a empreses i organitzacions. Els resultats de l’ Estudi quantitatiu i qualitatiu són veritablement excel.lents i estadísticament significatius (,80 d Cohen).

opinió: rafael bisquerra, director del postgrau en educació emocional i benestar i del postgrau en Intel·ligència emocional en les organitzacions de la universitat de barcelona.

“Amb motiu d’una formació outdoor training que fem anualment en els dos Postgraus, he passat dos dies en La Granja de Sta María de Palautordera. L’experiència ha estat magnífica en tots els sentits i ha estat valorada en un grau màxim (un 10) per l’alumnat. Les activitats han estat molt ben planificades i dinamitzades per Andrés Martín i l’equip de la Granja, que està dirigida amb un gran ‘savoir faire’ per la direcció, grans professionals i excel·lents persones, entusiastes de l’educació emocional. El tracte és immillorable, els menjars deliciosos, el paisatge espectacular, les instal·lacions excel·lents. Per tot això, no és estrany que La Granja hagi acabat sent actualment un referent en la formació pràctica en competències emocionals, des de l’educació formal (primària i secundària) fins i tot en la formació d’adults (famílies, empreses, etc.).”

*Impacte del Mètode La Granja© a les colònies emocionals realitzat pel GROP,grup de recerca en Orientació Pedagògica de la Universitat de Barcelona (Novembre 2017), sobre una mostra de 132 nens d’entre 8 i 14 anys. L’Estudi quantitatiu i qualitatiu demostra canvis significatius entre l’abans i després en les 5 dimensions de les competències emocionals (consciència, regulació, autonomia, competència de vida i de benestar). Así mateix l’estudi avalua l’ansietat dels alumnes, demostrant una baixada significativa en els valosr de l’ansietat estat i de l’ansietat tret.

Menú