Educació Emocional al Casal Invulnerables de Sor Lucía Caram & La Granja Escola

Aquestes setmanes de juliol s’ha estat portant a terme el casal Invulnerables, juntament amb la Fundació Convent de Santa Clara, de Sor Lucía Caram i La Granja Escola Ability Training Center.

Amb un horari de 9:30h a 13:30h i 4 grups de nens i nenes de 5 a 12 anys, han estat gaudint durant 4 hores de tot un recull d’activitats on cada setmana els monitors, Educadors Emocionals de la Granja Escola, han treballat una temàtica diversa.

La primera setmana de casal s’ha profunditzat en la consciència i l’alfabetització emocional, on ens hem pogut adonar que els nens i nenes ja portaven fet un gran treball previ sobre les emocions. Podien identificar quines emocions sentim, com ens sentim, eren conscients que totes les emocions són vàlides i tenen la seva funció determinada.

A més, ens hem adonat, també, que els nanos tenen molt vocabulari relacionat amb l’educació emocional. Saben posar nom a les emocions que senten, cosa que a vegades ens trobem amb moltes dificultats, ja que els nens i nenes no saben posar nom allò que estan sentint. En canvi, durant els dies de casal, els educadors emocionals de La Granja Escola han realitzat cada dia una activitat on cada un d’ells compartia les seves emocions: Com em sento? Com ha anat el dia? Com ha anat el cap de setmana? I d’aquesta forma, treballem l’empatia: Ens coneixem, expressem com ens sentim, etc.

Durant el casal, en general, tot el grup ha fet una evolució i un canvi, tot i que ara han mostrat una actitud molt motivadora i amb moltes ganes. S’ho estan passant d’allò més bé!

La primera setmana, els nanos mostraven una actitud molt vergonyosa, amb bastants inseguretats i amb por de no fer amics, amb qui o què es trobaran, si el grup es respectarà… Però tots aquests neguits, a finals de la primera setmana, es van trencar i va començar a aparèixer la confiança i la seguretat.

Conèixer el grup ens ha fet adonar que els nens i nenes del casal Invulnerables, és un grup amb un sentit de la responsabilitat molt alt, a causa de diverses circumstàncies, tenen el “nen interior” una mica oblidat. Per exemple, presenten molta vergonya a l’hora de ballar en rotllana. Poc a poc, s’han anat desinhibint i han recuperat aquest “nen interior”, han ballat i han expressat mitjançant moviments i d’una forma molt més natural.

Durant la setmana de l’autoestima vam poder descobrir tots els tresors que teníem dins nostre, les fortaleses, les habilitats, els punts de millora… Tot això ha empoderat al grup i els ha donat molta claredat per saber qui són, cap a on volen anar, quins aspectes positius volen seguir potenciant, o bé, quins aspectes volen seguir millorant.

Finalment, aquestes últimes setmanes, entrenarem la confiança, la responsabilitat i el treball en equip.

Menú