LA VANGUARDIA. El mètode La Granja: de l’oci a l’aire lliure a un entrenament en gestió emocional

Cada activitat de la granja escola està plantejada per treballar habilitats com l’autoestima, la comunicació, el lideratge o la valentia.

“M’emporto que puc confiar en més persones de les que em pensava. M’he pogut treure tota la ràbia debatent”. “He superat la por a la tirolina sent valenta, i he confiat en mi mateixa”. “Les coses que es fan bé també s’han de dir, no només allò que cal millorar”. Així s’expressaven Biel (alumne de 2n d’ESO de l’escola Sant Pau Apostol), Anna (7 anys, escola El Cim), i Miguel (de 6è del CEIP Pau Boada) després de passar tres dies de colònies a La Granja, una granja escola als peus del Montseny, a Santa Maria de Palautordera (Barcelona).

No és casualitat que en resumir la seva experiència es focalitzessin en les seves emocions i no en els animals o els jocs gaudits. Perquè a La Granja totes les activitats i les dinàmiques tenen una intenció concreta i un objectiu comú: entrenar les competències emocionals dels que hi acudeixen, siguin escolars, professors, famílies, executius o metges, que amb tots treballen.

Tot això perquè la seva directora, Cristina Gutiérrez, està convençuda que “l’educació emocional és la eina més gran per prevenir problemes de salut mental” perquè “si no ets capaç de regular el que sents, les emocions prenen el control de la teva vida”.

Llegeix la notícia completa a: https://www.lavanguardia.com/vida/20220417/8195314/granja-ocio-educacion-emocional.html

Menú