Lletra Lligada – Les conseqüències d’una baixa autoestima en infants

Avui us compartim el nou episodi de “Lletra lligada” de Ràdio4:

Les frases reals de nens i nenes de 10 anys de diferents escoles de Catalunya han estat el punt de partida de la nostra tertúlia dedicada a l’autoestima: “jo m’odio a mi mateix: no m’agrado físicament ni com soc”, “jo quan m’enfado amb mi mateixa vaig al mirall i m’insulto”, “a vegades em faig una boleta al llit i ploro en silenci. No vull que ningú em senti”.

Són criatures amb una baixa autoestima que se senten malament i que no ho expressen. La nostra educadora emocional, la Cristina Gutiérrez, ens ha ajudat juntament amb els educadors Iris Pla i Marc Culebras, a descobrir quin és l’origen d’aquests sentiments i quina importància té créixer amb l’autoestima ben alta.

També ens ha acompanyat Xavier Vázquez Chimeno, assessor de llengua i cohesió social i el referent del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de Sant Vicenç dels Horts. En aquesta població del Baix Llobregat, han introduït l’educació emocional com a extraescolar. I hem xerrat també amb la psicòloga Agnès Brossa, especialista en infància, adolescència i família.

 

 

Menú