consultori emocional per a pares i mares en confinament

El Consultori Emocional pretén donar respostes pràctiques i senzilles als pares i mares per gestionar de manera positiva el Tsunami d’emocions que tots estem sentint aquests dies. Com no contagiar la meva ansietat als meus fills? Com explicar-los la mort? Com sentir-me bé amb la que està caient? L’Educació Emocional ens ajuda a regular de manera positiva el que sentim, i la nostra experta, Cristina Gutiérrez Lestón, Educadora Emocional, directora de la Granja i autora de “Créixer amb Valentia” ens dóna un munt de recursos, idees i respostes.

Vols fer-nos una pregunta? Envia-en privat al nostre instagram o facebook. I clica aquí per accedir a la llista de reproducció del consultori emocional a YouTube.

Responent a la Miriam sobre la seva situació: Els seus fills, a causa de confinament, han perdut l’autonomia que tenien i se li fa impossible treballar des de casa amb aquesta situació.

La Marta ens pregunta per frases que animin als seus fills, que canviïn la seva actitud i sobretot que es portin un aprenentatge positiu de tota aquesta situació, en definitiva, portar-lo de la millor manera possible.

Responem a la Maria que ens pregunta com pot tolerar la frustració que li provoca no poder realitzar a la ‘perfecció’ el teletreball i tenir cura dels seus fills. Diverses pistes: culpabilitat, por i sobretot paciència. Us sonen?

En Carles ens demana més missatges positius per utilitzar a casa.

La Miriam ens fa una pregunta molt interessant, i més aquests dies. Què li diem al nostre fill de 5 anys si ens pregunta: Mama, nosaltres ens morirem?

En Jordi ens fa una pregunta molt oportuna: Com puc gestionar la meva ansietat? Com faig per no transmetre-la als meus fills? Pregunta que crec que molts pares i mares es fan aquests dies.

L’Àngela ens fa una pregunta que li preocupa bastant, sobretot en la situació que ens trobem. Com podem evitar els pensaments negatius? Una cosa MOLT important, sobretot per aportar a la gent que ens envolta!!

En Miquel ens fa una pregunta relacionada amb una de les emocions més important de totes. Com faig per no transmetre la por als meus fills? Abans de respondre, hem de tenir MOLT clar què és la por.

La Sònia ens fa una pregunta que segurament preocupi a més d’un pare o mare. Tindrà conseqüències sobre els nostres fills el confinament? Segurament sí, però la Cristina ens dóna alguns consells per minimitzar aquestes conseqüències el màxim possible!!!

Alguna vegada heu notat que el vostre fill o filla sent inseguretat? Segurament sí, avui la Laura ens pregunta què pot fer per ajudar a disminuir aquesta inseguretat. Aquí van alguns consells!!

L’Adriana ens pregunta: Quins jocs o dinàmiques puc fer amb els fills perquè sàpiguen donar paraules al que senten?

L’Ester ens fa una pregunta que us sonarà. Com faig que el meu fill faci les tasques i els deures sense haver de repetir-li constantment?

La Judith ens fa una pregunta clau: Com fem que els nostres fills tinguin més paciència?

Avui Sergio ens fa una pregunta peculiar ?Com passar tantes setmanes tancat amb un fill adolescent i no matar-lo?

Amb la pregunta de la Marta, ha sorgit una explicació bastant extensa i interessant sobre l’autoestima.

La Sílvia té una consulta que li preocupa: ‘Això de ser professora de la meva filla, se’m fa una muntanya! ?

La Clara ens pregunta: per què, sent profe, és tan important com ens sentim cada dia que anem a l’escola?

Un altre profe! En Jordi ens pregunta: Amb la teva experiència, com creus que estan vivint el confinament els nens (per dins)?

L’Elisenda ens diu: “Em sento com agressiva per dins, poc temps per mi i la meva parella…”

L’Anna ens pregunta com portar millor el sentiment d’injustícia que sent aquests dies …

La Marta, una mestra, ens pregunta: Què creus que és millor, reprendre el curs al juny o deixar-ho ja per a setembre?

La Lídia ens diu com de malament porta el confinament… Què pot fer?

El consultori d’avui va dedicat a un pare, en Manel, que ens diu que cada setmana se li fa més difícil posar límits als seus fills.

La Berta ens diu que cada vegada està més desmotivada, i el seu fill ho nota.

L’Elisenda ens pregunta què pot fer perquè els seus fills siguin més agraïts.

La Míriam ens pregunta què pot fer si la seva filla no pot dormir a la nit i li pregunta: “Ens morirem?”

Una mare ens diu que el seu fill no pot dormir i que ho veu cada vegada més angoixat…

L’Emma està angoixada, desanimada… com pot gestionar la sensació de “no puc amb tot”?

La Sara ens diu que a casa, des de que ha començat el confinament, té molts problemes amb els seus dos fills…

Una altra mare, la Carol, ens consulta sobre el trastorn de la son per ajudar a la seva filla durant aquest confinament.

L’Anna vol compartir com se sent últimament, sobretot quan es tracta de socialitzar.

Menú